Voorbereiding op het nieuwe seizoen

De herfst en de winter zijn ideaal om je stadstuin of moestuin te plannen voor volgend jaar. Heb je nog geen moestuin, maar wil je wel zelf wat groente en fruit kweken dan heb je nu mooi de tijd om…
Lees meer

Holy Mole

Vandaag ook weer een traditioneel gerecht uit Guatemala voor de koude dagen: Platanos en mole. Dit zijn bakbananen in een een saus van chocola met specerijen en gedroogde pepers. Dit is ook weer een heel oud recept. De maya’s maakten…
Lees meer

De Kruidentuin: Chimichurri

Jullie hebben al eerder mijn achtertuin gezien. Nu de voortuin aan de beurt. Ook hier heb ik eetbare planten staan. Het zijn vooral veel kruiden en daarnaast staat er een vijgenboompje van de buurvrouw en een gojibes. De kruidentuin wordt…
Lees meer

Some like it hot

Zoals al in mijn welkom blog te lezen was, heb ik een passie voor pepers. Vorig jaar begon dat klein maar het is binnen een jaar uitgegroeid. uitgegroeid tot iets groters.  Vorig jaar had ik er slechts 18 soorten, in…
Lees meer

De eigenwijze boon

Vandaag het verhaal van de eigenwijze boon. Het verhaal begint in Guatemala. Daar wordt vaak bij mijn schoonouders Piloyada gegeten, een gerecht met Piloy boon. Mijn schoonmoeder had er een aantal op de markt gekocht. Omdat ik het leuk vindt…
Lees meer

Pom Pom Pompoen

Halloween weer voorbij, dus nu weer lekker koken met de pompoen. De pompoen hierboven heb ik 2 jaar geleden gekweekt en daar deze mooie uil uit gesneden. Het mooie van de pompoen is dat je het zowel hartig als zoet…
Lees meer

Op de vensterbank

Binnen heb ik van alles staan. Ik vind het sowieso gezellig om allerlei planten en kruiden binnen te hebben. De kruiden zijn super handig als je aan het koken bent, je knipt er zo wat af. Koop geen potjes in…
Lees meer

Herfsttuinieren

De herfst is eigenlijk een hele leuke tijd in mijn stadstuin. Ik kan nog steeds van alles oogsten. Langzaam begint alles dor te worden en maken de planten zich klaar voor de winter. Potten moeten opgeruimd worden en een groot…
Lees meer

Hondjes uit Guatemala: Chuchitos

Chuchitos uit Guatemala. Dit zijn maispakketjes in maisblad gevuld met vlees en tomatensaus. Het is een traditioneel gerecht. Ze worden op elk moment van de dag gegeten, als maaltijd of als snack. Vaak worden ze bij feesten klaargemaakt in grote…
Lees meer

Herinnering aan de zomer

Dit jaar heb ik 9 soorten tomaten gekweekt. De soorten verschillen vooral in kleur, vorm en structuur. De kleine cherrytomaatjes stonden in potten op het terras. Een aantal heb ik laten uitgroeien uit zelf gewonnen zaad. Dit voorjaar zal ik…
Lees meer