Drukte in de tuin

Afgelopen weken heb ik het aardig druk gehad in de tuin. Dat is ook de reden dat ik even geen blog heb geschreven. Ik heb het vooral druk gehad met het maken van mijn tomatenafdak XL. Nou eigenlijk is het gewoon een kas geworden. Voor mij moest dit af zijn alvorens de tomaten en pepers echt naar buiten mochten en hun definitieve plaats kregen. Het maken van de kas heeft toch nog meer tijd gekost dan gedacht, maar ik ben tevreden en hopelijk kan hij een paar jaar mee. Ik moet nog een manier vinden om het dak open te houden, zonder dat hij verder openklapt door bijvoorbeeld de wind. Ook moet ik nog een sluiting maken, maar dat zijn details. Hij kan nu gebruikt worden. 


Tomaten
De meeste tomaten hebben een plekje in de kas gekregen. Ik had van alle soorten 2 gezaaid, maar helaas is er maar plek voor 1. Normaal gesproken gaan de overgebleven tomatenplanten naar mijn ouders, maar die hebben de kas vol staan met andere dingen vanwege een verbouwing. De struiktomaten staan in een pot en staan niet in de kas. Deze kan ik eventueel met veel regen wel in de kas zetten. Bij de tomaten heb ik ook basilicum geplaatst. Deze combinatie is niet alleen lekker, maar ook erg nuttig. Het zijn planten die elkaar versterken en dhs niet alleen qua smaak.  Bij iedere tomaat heb ik een potje geplaatst. Zo kun je de planten goed water geven. 


Pepers
De pepers staan nu ook allemaal buiten. De paprika’s hebben een plaatsje in de de moestuinbakken gekregen. Daarnaast heb ik een pottentoren van 5 hoog, dus daar kunnen 15 planten in. Daar heb ik net als vorig jaar de Jalapeños in geplant. Ik heb verschillende soorten en deze staan nu allemaal mooi bij elkaar. De overige pepers heb ik in verschillende potten gepoot en hebben staan weer verspreid over de tuin. Alle pepers, maar ook de tomaten hebben naast de verse potgrond ook een handvol compost gekregen. Zo hebben ze weer wat extra voeding. Later zal ik ze ook extra vloeibare voeding geven. 


Eerste oogst
Ik kan inmiddels ook genieten van de eerste oogsten. De radijsjes beginnen inmiddels door te schieten en blijven ieder jaar toch een probleem. Gelukkig heb ik nog een paar lekkere gegeten. De pluksla en rucola gaan weer heel goed. Hier heb ik verschillende keren van kunnen eten. En dan natuurlijk de verschillende kruiden die bijna allemaal op hun mooist zijn. De bieslook staat in bloei, de munt is weer enorm aan het woekeren en de oregano breidt zich ook steeds verder uit. Een fantastische kruid vind ik ook de lavas. Heerlijk in de soep, maar ook ideaal om te drogen om in de winter te gebruiken in de soep. Ik droog dit in een droogoven, maar dat kan ook prima in de gewone oven of gewoon bij elkaar gebonden, op de kop op een droge plek. 

close

Hé moestuinder, wat leuk dat je er bent

Meld je aan, om direct een mail te krijgen als er een nieuw blog bericht online is

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie