Wat is het toch heerlijk om eindelijk weer uit eigen tuin te eten. Na een lange periode van kou, toen een week warm en toe weer kou zijn een aantal planten nu groot genoeg om te oogsten. 
Ik probeer zo veel mogelijk planten in mijn tuin te hebben die je ook kan eten. Dit lukt niet helemaal, want sommige planten vind ik gewoon mooi en die kun je niet eten. Maar vaak hebben ze dan toch nut door bijvoorbeeld hun bloemen. Deze trekken bijen en vlinders aan die dan ook weer de bloemen van de eetbare planten meenemen. 
Mijn eerste moestuin salade bestaat dit keer uit diverse soorten sla zoals rode sla, eikenbladsla en veldsla. Daarnaast zijn de peultjes en de radijzen klaar.
De spinazie van de AH moestuintjes was niet zo’n succes. Van alle zaden is er slechts een opgekomen. Deze gebruik ik dan maar voor de salade. 

Voorjaarstuinsalade  

  • diverse soorten sla
  • peultjes
  • radijs
  • spinazie
  • bloemen van bieslook 
  • bloemen van daslook

Dressing

  • bieslook
  • peterselie
  • citroenmelisse
  • selderij
  • peppertje
  • olie
  • limoen( citroen) sap of witte wijnazijn
  • peper/zout 


Blancheer de peultjes kort en laat ze schrikken in de koud water. Snij de radijsjes in plakjes of mooie roosjes en meng dit met de verschillende soorten sla en spinazie.
Leg hier boven op de bloemen van de bieslook en daslook. Als ze heel groot zijn, kun je zo ook ‘plukken’ zodat alle individuele bloemetjes verdeelt worden. 
Voor de dressing hak je de kruiden en het pepertje fijn. Voeg hier wat olie en limoensap of witte wijnazijn  en water aan toe. Breng op smaak met peper/zout.
Serveer de salade met de dressing.

Eet smakelijk!!

 

close

Hé moestuinder, wat leuk dat je er bent

Meld je aan, om direct een mail te krijgen als er een nieuw blog bericht online is

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie